In 2018 is het abc-pad officieel geopend.

De realisatie van het abc-pad is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Rabobank Zaanstreek Waterland.

Het abc-pad is een wandelroute door het Boelenspark te Volendam. Dit pad is speciaal opgericht voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar om hun beginnende geletterdheid te stimuleren, om jonge kinderen enthousiast te maken over letters, boeken en (voor)lezen en om eens op een andere (actievere) manier met verhalen bezig te zijn.
Langs de route vindt men acht palen met alle letters van het alfabet. Het is de bedoeling dat men de paaltjes met letters allemaal vindt. Soms is dit even zoeken!

Aan iedere paal zit een opdracht verbonden die men kan uitvoeren met zijn of haar kind(eren) op die desbetreffende plek. Deze opdrachten vindt men in het opdrachtenboekje en variëren van een gesprekje voeren tot het doen van een spel.

De route kan én mag alleen onder begeleiding van minimaal één volwassene (bijvoorbeeld een leerkracht of ouder/verzorger) worden bewandeld. Start en finish is bij Speeltuin de Speelderij. Het abc-pad kan gelopen worden op zaterdag en zondag. Tussen 12:00 en 15:30 uur kan gestart worden. De kosten bedragen € 3,00 per kind, volwassenen gratis. De borg voor de tas met de benodigdheden voor het lopen van de route bedraagt € 5,00, deze borg wordt teruggegeven bij het inleveren van de tas.

Meer info?

Voor meer informatie over Speeltuin De Speelderij, aanmelding als vrijwilliger, de mogelijkheid tot sponsoring en wat al niet meer, Ria Uitentuis, tel. 0299-372819 of Hans Schoorl, tel. 06-26990429. Kijk voor meer informatie ook op www.speelderij.nl of stuur een mail naar info@speelderij.nl .